Saborós

NOTICIES


03/02/2012
El primer Premi de Recerca, un treball sobre Les Gavarres

Un treball relacionat amb les Gavarres, guanya el 1r Premi de Recerca de Batxillerat Fundació Caixa Tarragona 2011
 
L'alumne de l'INS Sant Pere i Sant Pau de Tarragona David Lobo Alcoverro amb el treball "La Porta de Tarragona", ha guanyat el 1r premi de Recerca de Batxillerat que impulsa la Fundació Caixa Tarragona i que ha arribat a la seva 11a edició, ha tingut com a tutor en aquest treball de recerca a Ángel Casado Gomez, professor de Tecnologia Industrial de l'Institut.
 
El treball de recerca consisteix en una estructura arquitectònica de quatre plantes, el disseny de la qual conté les característiques principals del Temple Romà de Tarragona fusionades amb detalls futuristes utilitzats en l'edificació i la tecnologia actual. L'edifici es recolza sobre l'A7 a l'alçada de les Gavarres amb accessos a banda i banda oferint d'aquesta manera una opció a l'usuari de creuar d'un costat a un altre dels Polígons (PP8 i PP9) sense utilitzar cap vehicle.
 
Proposa un sistema per solucionar el problema de circulació viària d'un costat a un altre dels Polígons. Incrementar el pes social i cultural de la zona amb una icona per al polígon i la ciutat, que fusionen el passat de Tarragona amb el avenços arquitectònics i tecnològics.
 
Autor i tutor, des d'un primer moment es van interessar per donar a conèixer al Parc Comercial i d'Oci les Gavarres aquest treball, per això ens el van presentar al costat d'una maqueta del mateix en una visita a l'Institut, realitzada al seu dia pel president de l'Agrupació, Sr Pere Pulido i el Gestor Sr Ramon Rull. Posteriorment ens van convidar a assistir al lliurament de premis, el passat 26 de gener al CX Auditori Tarragona.

Només ens resta desitjar a David sort en els seus estudis per poder confirmar el futur prometedor que li pot esperar, i a l'Ángel, el seu professor, que segueixi en aquesta bona tasca de docència que realitza i agrair a tots dos un cop més l'atenció que han tingut amb l'Agrupació de empresaris de Les Gavarres.