Varietat

NOTICIES


18/12/2015
Tarragona ja gaudeix d'una de les millors sales de cinema de tot Espanya

Font: Diari de Tarragona

«Espectacular», «vibrant», «brutal», «meravellós», «sorprenent» ... Són només alguns dels epítets que ahir van sortir de la boca dels assistents a les primeres passades de preestrena de la sala 10 del complex cinematogràfic OCine de Les Gavarres.

Els amants del cinema podran gaudir des d'ara a Tarragona d'una de les millors sales de cinema de tot Espanya, o potser la millor. Perquè entre elles només es poden explicar altres de característiques similars comptades amb els dits d'una mà.

I a l'acte de presentació no van faltar autoritats dels ajuntaments de la zona: Tarragona, Reus, Constantí i la Canonja. Al costat d'ells va estar la família Agustí (Esteve, Joan i Jordi), creadora de Ocine i especialitzada en l'exhibició cinematogràfica des de 1943. El grup empresarial compta amb 13 complexos multisales a Espanya i 2 a França. El de les Gavarres Tarragona s'està convertint en un dels seus vaixells-insígnia gràcies a aquesta última aposta.

I aquesta sala 10 es convertirà a partir d'ara en tot un referent no només per la seva altíssima qualitat de projecció, sinó també per l'excelsa comoditat de les butaques. De les 230 amb què comptava abans de la seva reforma (el cost total entre aparells tecnològics, nova pantalla i mobiliari ascendeix a 100.000 euros), s'ha passat ara a 110.

La sala està equipada amb l'última tecnologia: un projector 3D làser, que aconsegueix una màxima nitidesa sense desgast a la qual acompanya, sobretot, el so Dolby Atmos, dotat de 35 altaveus, que provoca una immersió total en la pel·lícula.

Per a això, els exhibidors i tècnics de les empreses Dolby i Kelonik van oferir una demostració de la portentosa capacitat que ofereix el nou sistema de projecció (que només tenen 1.500 cinemes a tot el món, estant la majoria d'ells als Estats Units). Per això Tarragona s'ha convertit en una pionera a l'hora d'estar a l'avantguarda en exhibició cinematogràfica. El Dolby Atmos aconsegueix el seu gran objectiu: submergir l'espectador en la història de forma natural i realista. Això és el cinema.